Tips voor beveiligen huis tijdens je vakantie

20 Jun 2018

Wonen

Hoe maak je je huis vakantieproof? Bang voor inbrekers tijdens je vakantie? We helpen je met een aantal tips voor het beveiligen van je huis tijdens je vakantie.

Geef je huis een bewoonde indruk

Je huis beveiligen begint bij het geven van een bewoonde indruk. Er zijn veel dingen die je kan doen om je huis een bewoonde indruk te geven:

  • Ruim je huis niet te goed op. Laat bijvoorbeeld wat bestek op tafel liggen of speelgoed in het looppad. En leg een tijdschrift of boek opengeslagen op de bank neer.
  • Geef geen ‘ik ben op vakantie signalen’ af. Zoals dichte gordijnen, laat er liever ook een paar open. En zeker niet je kamerplanten in het zicht verzameld op tafel in plaats van op de vensterbank.
  • Vraag de buren je een beetje te helpen. Misschien kunnen ze hun tweede auto op je oprit zetten, je post uit het zicht halen of de gordijnen ’s avonds dichtdoen. En: een gemaaid grasveld geeft ook een bewoonde indruk af.
  • Zorg dat er ’s avonds verlichting in je huis is. Slimme verlichting kun je bijvoorbeeld laten aanspringen bij zonsondergang. En je stelt in dat ze op willekeurige momenten uit gaan. De slimme lichten van Hue kun je zelfs snel laten knipperen om zo televisie na te bootsen. Je koopt slimme verlichting bijvoorbeeld bij bol.com.

Je huis beveiligen met camera’s

Je beveiligt je huis nog extra wanneer je een camera ophangt. Dat schrikt inbrekers enorm af. Camera’s die verbonden zijn met Internet zijn er in een aantal soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld camera’s die continu filmen of alleen als er beweging is. En sommige camera’s hebben een infrarood stand voor de nacht. De camera’s hebben meestal een optie om op een NAS op te slaan of ze slaan de filmpjes op in een cloud dienst.

Een paar dingen om op te letten:

Andere tips om je huis veilig achter te laten

Let verder op de volgende punten:

We wensen je een fijne en zorgeloze vakantie!