Manieren om geld te besparen in huis. Tips verlagen vaste lasten.

28 Dec 2017

Wonen

Er zijn veel manieren om geld te besparen in je huis. Monli helpt je met een aantal tips om je vaste lasten te verlagen.

Geld besparen op energiekosten

Een eenvoudige manier om geld te besparen is overstappen naar een andere energieleverancier. Je krijgt namelijk een welkomstbonus van de nieuwe energieleverancier. En vaak krijg je ook nog een lager tarief. Dit is de makkelijkste manier om snel geld te besparen, je verdient zo 100 euro of meer. En na een jaar kun je weer overstappen. Vergelijk verschillende energieleveranciers.

Lagere vaste lasten met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de laatste jaren veel goedkoper en efficiënter geworden. Met een eenmalige investering krijg je structureel lagere vaste lasten. Naast dat je geld gaat besparen, wordt je huis ook nog meer waard! En je draagt bij aan verlaging van de uitstoot van CO2. Een hele mooie manier om geld te besparen in huis dus! Monli helpt je, via Monli vraag je gratis en vrijblijvend offertes voor zonnepanelen aan bij meerdere leveranciers.

Lagere maandlasten op je hypotheek

Er zijn een aantal manieren om de maandlasten van je hypotheek te verlagen:

  • Oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker met een lagere rente.
  • De bank vragen de hypotheekrente te verlagen als je huis in waarde is gestegen.
  • Een extra aflossing doen.

Wil je een overzicht van rentes per geldverstrekker? Kijk eens op Monli Hypotheken. Wil je in aanmerking komen voor een lagere rente als de waarde van je huis is gestegen? Kijk dan eerst op de website van je hypotheekverstrekker of je daarvoor in aanmerking komt. Je hebt in ieder geval een taxatierapport nodig. Monli helpt je bij de taxatie, zie huis taxeren.

Geld te besparen op je verzekering

Nog iets waar je op je vaste lasten kan besparen is je verzekering. Dit kost je wat meer uitzoekwerk. Want je zal de voorwaarden van verschillende verzekeraars naast elkaar moeten zetten. Immers draait het bij verzekeren niet alleen om de premie, maar ook om de dekking die jij wilt. Vergelijk verschillende verzekeraars en ga geld besparen.

Veel plezier met lagere vaste lasten

Hopelijk zit er iets voor je tussen op deze pagina dat je helpt geld te besparen. Kijk nog eens vaker op Monli.nl, we helpen je geldzaken begrijpelijk te maken. En besparen kun je door bijvoorbeeld jaarlijks over te stappen.

Offerte aanvragen zonnepanelen