Huis gekocht wanneer energie regelen

13 Nov 2017

Wonen

Wanneer moet je energie regelen als je een huis hebt gekocht? Regel energie voor je nieuwe woning zo snel mogelijk nadat je je huis gekocht hebt. Want het licht moet natuurlijk wel branden in je nieuwe huis. En je bespaart veel geld als je op tijd gas, water en licht afsluit! Monli helpt je hierbij met een aantal tips en een energievergelijker, lees snel verder.

Huis gekocht wanneer energie regelen?

Wanneer je voor de energie voor je nieuw woning een nieuwe energieleverancier kiest, let dan op onderstaande punten:

  • Een nieuwe leverancier kiezen kan alleen (zonder boete) als bij je oude leverancier de vaste contractperiode is afgelopen. Meestal is dat overigens maar één jaar.
  • Doe de aanvraag uiterlijk 4 weken voor de sleuteloverdracht.
  • Zeg het contract van je oude leverancier tijdig op. Als je ‘gewoon’ overstapt dan zegt de nieuwe energieleverancier je oude contract op, maar dat is in deze situatie niet het geval.
  • Zet alvast een reminder voor over één jaar: je kan dan weer overstappen en opnieuw veel geld besparen.

Veel geld besparen

Kies voor de energie voor je nieuwe woning voor een overstap naar een nieuwe energieleverancier. Je bespaart dan veel geld. De energieleverancier geeft je voor de overstap namelijk zo één of twee maanden gratis energie, soms zelfs wel drie. Deze korting krijg je overigens bij de eindafrekening. De nieuwe energieleverancier is namelijk zo blij met zijn nieuwe klant dat hij je een flinke korting geeft.

Ieder jaar overstappen?

Je zit dan overigens bij de meeste energieleveranciers wel één jaar vast aan je nieuwe energieleverancier. Het mooie is dat je na een jaar gewoon weer opnieuw kan overstappen. Zo heb je ieder jaar opnieuw een fikse korting voor de energie voor je nieuwe woning.

Energiecontract meenemen

Wil je voor de energie voor je nieuwe woning je oude energiecontract meenemen? Dat kan: geef dit door aan je energieleverancier zodra je weet wanneer je de sleutel gaat krijgen.

Meterstanden vastleggen

Bij de sleuteloverdracht is het belangrijk dat je de meterstanden van je nieuwe woning vastlegt. Het is handig als je een foto maakt. Als je die foto direct mailt naar de oude bewoners of de makelaar dan kun je altijd later nog naar het mailtje en de foto verwijzen mocht dat nodig zijn. De meterstanden dien je door te geven aan je nieuwe energieleverancier.

Energieleveranciers vergelijken

Je wil natuurlijk de beste deal voor de energie voor je nieuwe woning. Daarvoor kun je het beste een prijsvergelijker gebruiken. Wij hebben in onze checklist verhuizen een link gelegd met Pricewise. Bij Pricewise vergelijk je verschillende aanbieders en kun je gelijk de aanvraag doen. Als je toch op de website van Pricewise zit, kijk dan ook gelijk even naar de aanbieders voor je tv- en internetabonnement. Daarnaast kun je er ook voor de opstalverzekering voor je nieuwe huis gaan shoppen.

Energieleveranciers vergelijken