Jouw moment: Wonen

Monli helpt je zorgeloos met het regelen van je hypotheek en verhuizing

Het kopen van je eerste huis is spannend

Hoewel je niet kan wachten tot je in je nieuwe huis kan wonen en liever denkt aan de nieuwe keuken en de inrichting van de achtertuin.  Zal je een groot deel van de tijd bezig zijn met het aanvragen van de juiste hypotheek, het verhuizen en alles wat daar nog meer bij komt kijken. Voor veel mensen is dit een onzeker en onduidelijke periode met meer vragen dan antwoorden.

Monli Wonen helpt je tijdens dit proces het overzicht te bewaren en je te ontzorgen.

Monli Hypotheken

De huizenmarkt trekt weer aan en je moet er tegenwoordig erg snel bij zijn om een woning te bemachtigen. Vaak krijg je niet eens de kans om rustig je financiën rond te krijgen.

Dat kan anders. Met Monli Hypotheken heb je binnen 24 uur na het aanleveren van jouw informatie de zekerheid of je het benodigde geld kunt lenen.

Monli Woon Todo

De spannende periode is na het afsluiten van een hypotheek nog niet afgelopen. Bij bijvoorbeeld het verhuizen komen namelijk ook veel dingen kijken. We nemen je bij de hand met een checklist die speciaal voor jou is opgesteld zodat je niets vergeet tijdens het hele proces. Van het regelen van verzekeringen tot aan het terugvragen van belasting. Daarnaast voorzien we je ook van tips over allerlei zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo houd je tijd over om na te denken over de nieuwe keuken en de inrichting van de achtertuin.

Veel gestelde vragen

Wonen

Wat is Nationale Hypotheek Garantie(NHG)?

De NHG is een garantieregeling van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (SWEW). Via deze manier leen je veilig. Indien je een hypotheek afsluit met NHG, heeft de geldverstrekker meer zekerheid dat het bedrag van de hypotheek wordt terugbetaald. Wanneer het huis voor minder verkocht wordt dan nodig is om je hypotheek af te lossen dan betaalt de SWEW het verschil. Een gedwongen verkoop kan gebeuren wanneer je je baan verliest, waardoor je de hypotheek niet meer kan opbrengen, zonder dat het jouw schuld is of wanneer jij of je partner als gevolg van een relatiebreuk niet in staat zijn om de hypotheek te betalen.

Wat betaal ik voor de Nationale Hypotheek Garantie?

Je betaalt eenmalig kosten voor NHG als je de hypotheek afsluit. De eenmalige kosten zijn 1% van de koopprijs van de woning. De eenmalige kosten kan men zien als kosten voor de "premie" die wordt betaald voor de NHG.

Wat zijn de voordelen van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie ( NHG )?

Je krijgt de zekerheid dat je in bijzondere situaties niet met een schuld blijft zitten na een gedwongen verkoop. Ook krijg je korting op de hypotheekrente als je een hypotheek afsluit met NHG. De korting is ongeveer 1% bij een maximale hypotheek.

Hoelang is de hypotheekofferte geldig bij Monli?

Het verschilt per geldverstrekker hoe lang een hypotheekofferte geldig is. Daarnaast bieden sommige geldverstrekkers de mogelijkheid om de hypotheekofferte te verlengen en een deel van de geldverstrekkers rekent hier kosten voor.

Wanneer betaal ik de kosten voor de hypotheek?

De kosten voor Monli worden pas betaald na het passeren van de hypotheek.

Wat kan je maximaal lenen?

Natuurlijk bepaalt het inkomen wat je maximaal kan lenen, echter mag je 100% van de waarde van je woning lenen. Indien je meer wilt lenen, omdat je energiebesparende voorzieningen wilt treffen, dan mag je in plaats van maximaal 100% nu 106% lenen. Rekenvoorbeeld: Stel je wilt een woning van €200.000,- dan kan je wanneer je energiebesparende voorzieningen treft, €212.000,- lenen.

Waar hangt de hypotheekrente vanaf?

  • of je de hypotheek afsluit met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG);
  • de verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning;
  • de rentevastperiode die je kiest.

Wat zijn de voordelen van zelf een hypotheek afsluiten bij Monli?

  1. Je bespaart al snel duizenden euro's aan kosten;
  2. Het zelf afsluiten maakt het mogelijk om alles vanuit huis te regelen en binnen twee dagen zekerheid te krijgen over je hypotheekaanvraag;
  3. Bij Monli kan je kiezen uit 32 geldverstrekkers. Dit maakt het mogelijk om onafhankelijk een geldverstrekker te kiezen die het best bij jou en jouw situatie past;
  4. Het is zeer gemakkelijk. Het proces is zodanig opgesteld en uitgelegd in begrijpelijk taal dat het voor iedereen uit te voeren is.
  5. Mocht je er toch niet uitkomen om het proces te doorlopen staat onze klantenservice altijd voor je klaar om je te begeleiden.

Waarom zijn de hypotheekadviezen voor Monli goedkoper?

De belangrijkste reden is: jij doet het werk dat je zelf kunt doen. Je gegevens invullen? Dat kun je best zelf, daar heb je geen hypotheekadviseur voor nodig! Dat is jouw eerste besparing (ongeveer €100,- per uur omgerekend). De tweede besparing is het advies. De hypotheekadviseurs adviseren koopstarters in 92% van de gevallen om voor een annuïteiten hypotheek te kiezen. Daarnaast wordt 85% geadviseerd om je hypotheek tien of twintig jaar rentevast te zetten. Ten slotte kiest 80% voor een hypotheek met NHG (deze cijfers zijn afkomstig van het HDN). Als de hypotheekadviseurs vrijwel altijd hetzelfde adviseren kan je zeggen dat het advies overbodig is, dus hoef je er ook niet voor te betalen.

Annuleringskosten, waar is dat voor?

Je betaalt annuleringskosten als je een hypotheekofferte hebt getekend en er daarna vanaf ziet. Let op: Niet iedere geldverstrekker brengt annuleringskosten in rekening.

Hoe snel kan ik een hypotheek krijgen?

In het meest gunstige geval, bij snelle aanlevering en vlotte beoordeling, zonder opvraag van aanvullende documenten, kan een hypotheek binnen twee dagen geregeld zijn.

Zelf je hypotheek snel afsluiten?

Voor 950,- euro kan je jouw hypotheek, met hulp van ons, onafhankelijk afsluiten. Als starter kan je door het simpel en voordelig je wensen in te vullen, het ophalen van je inkomensgegevens (vanuit MijnOverheid) en uploaden van een paar documenten (legitimatie, ed) zelf, met onze hulp, je hypotheek aanvragen. Wij controleren deze aanvraag en bellen je nog even om samen de aanvraag en ingevulde gegevens te controleren voordat we deze doorsturen aan de geldverstrekker of bank. Monli Hypotheken helpt je ook bij het aanvragen van je overlijdensrisicoverzekering indien deze nodig is voor de aanvraag van je hypotheek.