Monli Kids

Spelenderwijs leren sparen

Laat je kinderen kennis maken met Pling!

Monli Kids helpt kinderen spelenderwijs bij het maken van spaardoelen en het geld sparen vol te houden. In een veilige omgeving met fictief geld kunnen zij spaargeld verdelen over zelfgekozen doelen.

 

Jong geleerd is oud gedaan

Is er genoeg gespaard? Dan kun je als ouder het product kopen, met echt geld. De transactie wordt zichtbaar en het kind ziet wat de aankoop doet met zijn eigen portemonnee. Zo leren kinderen:

  • Spelenderwijs omgaan met geld
  • Veilig ‘bankieren’ door eigen pincode
  • Spaardoelen maken en bijhouden
  • Zakgeld ontvangen en zelf verdelen
  • Hoe lang ze moeten sparen voor dingen die ze willen

Leren over geld

Op jonge leeftijd kunnen kinderen al veel leren over geld. Door ze zakgeld te geven worden ze bewust van de waarde van geld en kunnen ze zelf beslissingen gaan maken over de bestemming ervan. Hierdoor worden ze voorbereid op de huidige tijd waarin veel financiële zaken digitaal verlopen.

Internetbankieren via iDeal of creditcard is niet meer weg te denken uit ons leven en apps hebben hun plekje gevonden als populaire betaalmethode van jongeren. Het is makkelijker dan ooit om geld uit te geven, wat tegelijk een gevaar is. Kinderen zullen juist van jongs af aan al moeten leren omgaan met geld. Allemaal ter voorbereiding voor hun tienerjaren en daarna. Van bijbaantje tot eerste baan.

“Circa 80 procent van de scholieren geeft aan dat hun ouders het belangrijk vinden om hen te leren omgaan met geld. Deze ouders praten ook vaker met hun kinderen over het plannen en uitrekenen van de uitgaven en helpen hun kinderen geld sparen en het bewust uitgeven van hun geld.”
Nibud Scholierenonderzoek, 2016

GEZIN

Baby budget plan

Een handige baby-uitzetlijst met alle producten die je in huis moet halen. Zodat jij op tijd lekker achterover kan leunen!

Baby budget plan

GEZIN

Sparen voor je kind

Bereken eenvoudig hoeveel er gespaard moet worden voor de studie van je kind.

Bereken wat ik moet sparen

PENSIOEN

Monli pensioen

AOW leeftijd berekenen? Het kan! Via onze handige tool.

Wat moet ik allemaal regelen?