Jouw moment: Gezin

Monli helpt je met de toekomst van je kind. Leer sparen en besparen in een snel veranderende tijd.

Sparen en besparen voor jouw gezin

Je krijgt een kindje! De wereld staat op z’n kop. Je kan niet wachten op het moment dat je hem of haar in je armen kan houden. Alleen moet er ook ineens van alles gebeuren en geregeld worden. Verzekeringen moeten worden aangepast, de kraamzorg moet geregeld worden de babykamer moet ingericht worden, de baby uitzet moet worden gekocht en alles moet ook nog eens binnen budget blijven. Monli helpt je tijdens de zwangerschap maar ook daarna. Met behulp van het kinderspaarplan kan je namelijk optimaal sparen voor je kind.

Wat kost een kind per maand?

Een kind kost natuurlijk veel geld maar hoeveel geld is dat eigenlijk per maand? En zijn er dan jaren dat je kind minder kost dan andere jaren? Het goede nieuws is, Ja! Even op adem komen of extra sparen voor je kind is dan mogelijk. Wanneer je het best kunt sparen hebben wij verwerkt in de tool ‘wat kost je kind per maand’ zodat je weet waar je aan toe bent. Belastingtoeslagen en kinderbijslag hebben we voor je uitgezocht en ook in deze tool verwerkt.

Sparen voor je kind

De kosten voor een HBO/WO studie liggen rond de € 70.000 euro. Dit is inclusief huisvesting en levensonderhoud. Dat is natuurlijk veel geld. Wanneer je een financiële bijdrage wilt leveren aan de studie van jouw kind is het verstandig om op tijd te beginnen met sparen. Maar hoeveel moet je dan sparen? Wij helpen je met een handige tool om dit inzichtelijk te maken, zodat je op tijd jouw spaardoel kunt behalen.

Monli Kids

Je kinderen leren omgaan met geld is ontzettend belangrijk. Pling het varkentje helpt kinderen spaardoelen aan te maken en ze te voltooien. Spelenderwijs met geld leren omgaan in een veilige omgeving.

Baby Budget Plan

Een kind op komst en druk bezig met mat in orde maken van alles voordat het kindje er is? Laat je ontzorgen door Baby Budget Plan App. Met deze handige babyuitzet checklist heb je inzicht in alles wat nog gedaan moet worden en de daarbij behorende kosten. Deze baby uitzetlijst wordt ook aanbevolen door de kraamzorg.

Naast de checklist bevat de applicatie ook speciale aanbiedingen van babyspulletjes. Koopjes in budget en luxere categorieën worden weergeven. Door geld te besparen, kun je het direct in een spaarpot stoppen voor de baby. Een goede toekomst begint dus al voor de geboorte!

Veel gestelde vragen

Gezin

Wat kost een studie voor mijn kind?

Aan de hand van betrouwbare bronnen maken wij voor je inzichtelijk wat je ongeveer zult moeten sparen voor de studie van je kind. Bereken het snel op de pagina 'hoeveel kost een studie voor je kind'.

Hoe kan ik mijn kinderen leren sparen?

Monli Kids helpt kinderen spelenderwijs bij het maken van spaardoelen en het geld sparen vol te houden. In een veilige omgeving met fictief geld kunnen zij spaargeld verdelen over zelfgekozen doelen. Lees ook het rapport van NiBud over onder andere spaargedrag van jongeren.

Hoe kan ik sparen voor de toekomst van mijn kind?

Door bij de geboorte al een spaarrekening te openen en maandelijks een bedrag opzij te zetten kun je een mooi spaarpotje opbouwen. Veel gehoorde spaardoelen zijn een studie, studentenkamerhuur, rijbewijs of eerste huis. Bekijk de gezinpagina voor een handig overzicht wanneer je het beste en snelste voor je kind kunt sparen.

Wat kost een kind?

De kosten van een kind kunnen variëren. Het NiBud heeft hier een handig overzicht van online staan. Voor de babyuitzet is onze Baby Budget Plan app voor Android erg geschikt om je kosten in kaart te brengen en eventueel te besparen. Daarnaast hebben we de handige tool 'wat kost jouw kind per maand' waarmee je kunt berekenen in welke jaren je kind minder kost dan andere jaren. Deze jaren zijn goede momenten om even op adem te komen of extra te sparen.